23 Şubat 2009 Pazartesi

İnter-Manchester United


2 aylık aradan sonra Şampiyonlar Ligi'yle tekrar buluşuyoruz. 2. tur kuralarını ilk duyduğumda, direkt olarak Mourinho-Ferguson dediğimi ve beni en çok heyecanlandıran eşleşmenin bu olduğunu hatırlıyorum. Mourinho ile Ferguson ilk karşılaştıklarında, 2. maçı seyretmiştim.Old Trafford'da Ferguson 2-1'in rövanşında sahaya yedek ağırlıklı bir kadro çıkarmıştı. 1-0 öne geçseler de Porto son dakikada golü bulunca Mourinho çıldırmış ve benim kendisini ilk kez farketmemi sağlamıştı. Sonra Chelsea'nin başına geçince bu ikili bir çok kez söz düellosu yaptılar. Ferguson'un Chelsea hakkında söylediği "Para başarıyı garanti  altına almaz" sözünden sonra Mourinho'nun ona "Evet, doğru.  Porto'yla O'nun takımını elediğimizde, onlarla kıyaslanamayacak kadar düşük bütçemiz vardı." demesi Mourinho'yu benim gözümde biraz daha yüceltmişti. 
Yarınki maça gelecek olursak, Mourinho, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki kötü performanslarını karşılarındaki takımlara iyi motive olamamalarına bağlamış ve takımının Milan, Juve ve Roma karşısındaki performanslarının bu tür büyük maçlar için kendisine güven verdiğini söylemiş. Ayrıca turu geçenin 2. maçın son dakikalarında dahi belli olmayacağını düşündüğünü belirtmiş. Yarınki maç hakkında ise, maçın çok sıkı geçeceğini, İbrahimoviç'in de bu tarz bir oyunda fark yaratmasını beklediğini söylemiş. Ferguson ise stoper sıkıntısı çekiyor. Vidic cezalı, Gary Neville ve Brown sakat. O'Shea kadroda ama durumu kritik. Büyük ihtimalle O'Shea'yi yetiştirip Ferdinand'ın yanına koyacakmış Ferguson. Fletcher'ı da Neville ve Brown'un yokluğunda sağ beke yerleştirecekmiş. Manchester önde Ronaldo-Rooney-Berbatov üçlüsüyle başlıyacak büyük ihtimalle. Mourinho ise kadrosunu belirtmiş basın toplantısında. Milan maçındaki kadroyla çıkacaklar. Mourinho'nun 4-3-3'ünün aksine ilerde iki forvet Adriano-İbrahimoviç ve 4'lü çok koşan orta saha(Cambiasso-Muntari-Zanetti-Stankovic).
Maç hakkında aslında fikir yürütmek o kadar zor değil. Hücumcuların çok dar alanlarda oynamaya mahkum oldukları bir maç. Burada farkı yaratacak olan İbrahimoviç ve C. Ronaldo. Ronaldo'nun bana kalırsa Messi'den kötü olmasının nedenlerinden birisi, markaj uygulanınca maçtan kopması. Yarın Mourinho O'na nefes aldırtmaz.Büyük ihtimalle Zanetti ve Maicon ikilisiyle baş etmek durumunda kalacak. İbrahimoviç ise, ideal 4'lü defansından 2 kişi kaybeden Manchester karşısında iş yapabilir. Zaten İbrahimoviç'i de farklı yapan, dar alanda yaptığı inanılmaz işler. Yarın İnter'in İbrahimoviç farkıyla şansı biraz daha fazla gibi geliyor. İbrahimoviç'in katkısı İnter'e 1-0 lık bir avantaj getirebilir. San Siro'daki maç için İnter'in şansı 51 % diyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder