2 Eylül 2014 Salı

EPL Day #3

Manchester ekiplerinin ikisinin birden puan kaybettiği haftanın sonunda Chelsea ve Swansea yoluna kayıpsız devam eden ekipler oldu.
Chelsea sahadaki futbolun skora yansımadığı maçta, Everton’ı deplasmanda 6-3’le geçti. Everton’un performansı bence bu skoru hak etmiyordu. Chelsea’nin atttığı golleri izlerseniz dediğimi anlayabilirsiniz.
Man. Utd. zor da olsa kazanır denilen maçta net pozisyon üretemeyerek golsüz berabere kaldı. Hiç umut vermediğini söylemek gerekiyor. Di Maria ilk 11 oynadığı maçta en etkili oyuncu olarak göze çarptı.
City, rahat kazanması gereken maçı, Stoke’un kompakt oyununa karşı koyamayarak, 1-0 kaybetti. Chelsea’den sonra ilk kez yenildiler sahalarında. Stoke gerçekten disiplinli takım yardımlaşmasının üst seviyede olduğu bir oyun oldu. Diouf’un golüne methiyeler düzülecektir. Düzülmesi de gerekir ama Kolarov, Fernandinho ve Hart’ın zincirleme hata yaptığını da söylemek gerek.
Liverpool geçtiğimiz sezon 5-0’la geçtiği Tottenham deplasmanını bu sefer de 3-0’la geçti. Tottenham’ın 2 de 2’sinden sonra bu maçın durumlarını ortaya çıkarmasını bekliyordum. Liverpool maçında direnç gösteremeyerek, yılsonunda 6-8 arasında bir yerde oalcaklarını hissettirdiler. Liverpool’da Sterling Suarez’siz sezonun yıldızı olmaya aday gibi. Balotelli ilk maçında pek etkili olamadı.
Arsenal ileri uç oyuncusu sıkıntısı içinde bu sefer Sanogo’yla başladı. Alexis’in golüyle rahat kaznaacakları düşünülen maçta 1-1’e yakalandıktan sonra gelen fırsatları Sanogo harcadı. Forvet sıkıntısından dolayı 2 puan bıraktılar diyebiliriz. Wellbeck transferi bence iyi bir transfer. Arsene Wenger’in de istediği oyunun içinde sürekli olan bir ileri uç oyuncusu olarak görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder