19 Ağustos 2014 Salı

EPL Day #1

Dün Chelsea’nin 3-1 kazandığı maç sonrası EPL’de ilk hafta maçları tamamlandı. İlk haftaya dair notlar:
1)      Şampiyonluğun en büyük 2 favorisi olarak görülen Chelsea ve City ilk hafta maçlarını en rahat kazanan takımlar oldular
2)      Zor kazanan Arsenal ve Liverpool, futbol olarak beklentileri karşılamadılar.
3)      Arsenal Ramsey’nin taşıdığı bir takım olmaya devam ediyor. Arsenal’den Barcelona’ya gidecek sıradaki futbolcu o olabilir.
4)      Sturridge, Suarez’in yokluğunda daha güçlüyüz dedi ama, doğru olduğuna inanmka güç. Bir kere Suarez yokken kendisi güçlü değil.
5)      Manu, beklentilerin aksine kötü başladı. Transfer dönemi bitene kadar en az 2 oyuncu alacaklarını garantiledi bu skor. İstikrar abidesi Manu, 1 maç sonucuna bağlı olarak transfere odaklanıyor.
6)      City akışkan futboluna devam edeceğini gösterdi. Ama defansları hücumları kadar iyi değil hala. Mangala’nın takıma girmesini beklemek gerekecek.
7)      Tottenham çok beklenti olmadan girilen sezonda, çok zor bir deplasmandan 45 dk 1 kişi eksik oynamasına rağmen, son dakika golüyle galip geldi. Manu’dan daha iyi gözüktüler. Bu haftaki performansları ilk 4 için ufak da olsa bir umut olabilir.
8)      S’oton da Tottenham gibi şaşırttı. Schneiderlin’in transfer isteğini geri çekip çok iyi bir oyun oynadığı maçta, yeni transfer Tadic de iyi sinyaller verdi. Lallana’nın yerini doldurabilir
9)      Newcastle’da sonradan oyuna giren Ayoze ve Aarons bu sezon etkileyebilecek genç yetenekler olarak göründü.
10)   3 çok iyi asist var. Tadic, Dzeko ve Fabregas.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder