1 Ekim 2015 Perşembe

Astana:2 Galatasaray:2

Şampiyonlar Ligi’ne bu sene ilk kez katılan ve en zayıf takım unvanını sonuna kadar hak ederek GS’nin grubuna düşen Astana teknik becerisinin kısıtlılığıyla seviyesini doğruladı. Hamzaoğlu Bilal’i Jose’nin yerinde oynatarak takımın Astana’ya kıyasla güçlü olan teknik kapasitesini ortaya çıkarmak istedi. Doğru bir hamleydi. Nitekim Bilal attığı golle skoru da getirdi. Yalnız bu kadronun skor 1-0’ken top çevirememesi inanılır gibi değil. İlk yarıda Astana’nın savunma organizasyonu çok kötüydü. Gs 2-3 gol bulabilirdi bu süre içerisinde. Astana, 2. yarı kendi evinde oynadığı ilk ŞL maçının heyecanını ve ürkekliğini atarak hücuma çıkmaya başladı ve pozisyonlar da ardı arkasına eldi. Bu arada Astana taraftarlarının maçı izlerken tavırları görülmeye değerdi. İzlediklerinin bir ŞL maçı olduğuna inanamıyorlardı.
Gs’ye karşı hücumda kalmak her zaman rakiplere kolaylık sağlıyor. Karşınızdaki takım kısıtlı Kazak takımı bile olsa. Hücumdaki baskı Semih’e hatayı yaptırdı. Semih’in ŞL’deki 4. sezonu olmasına rağmen yaptığı hata tamamen konsantrasyon eksikliği. Savunma oyuncularımız bile savunmaya konsantre değil. Bu arada sezon başı formuyla haklı bir şekilde övgü alan Hakan Balta’nın da iki kritik savunma hatası yaptığını söyleyelim.  Bu hatalarla ŞL’de maç kazanmak bir hayal. 
Gs’nin ŞL’de maç kazanamama serisi 10 maça yükseldi. Gs’de stoperler tartışmasız bir şekilde Denayer-Chedjou ikilisi olmalıdır. Orta sahadaki boşluk ise transfer olmadan dolmayacak gibi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder